Skip to content

Vinlandet

27/12/2009

Frodigheten vi møter i Sør Afrika er slående, like mye som tørken andre steder. Å besøke gårder og «wineyards» er opplevelser man må få med seg. Her er minner fra svunne tider, og hvem kan vel ikke tenke seg å flytte inn på et slikt sted?


På de fleste vingårder er det inngangsbilletter. Det er gjerne restuaranter og egne vinsmakingsrom. Det selges souvenirer over en lav sko – og alt for turismen:) Vi har noe å lære i Norge når det gjelder helthetlige opplevelser. Her står de i kø!

Det hersker som regel struktur og symmetri hvor enn øyet ser.

Noe av det som gjør slikt mulig er selvsagt de ekstremt lave lønningene. De aller fleste familier, som har det «slik som oss» har i vertfall en vaskehjelp, en gartner, en barnepasser og gjerne et par «ekstrahjelper».

Skal sjekke litt på vanlige timelønner når jeg kommer ned igjen, mener å huske at en vanlig arbeidermånedslønn er ca 2.000 norske kroner. Ikke noe å bli rik av, dessverre.

Mange kjenner vi noen som drømmer om å dra ned til vinland, for å tråkke druer…. Tanken er mulig mer fristende enn selve opplevelsen.

Å kjøpe vin i Sør Afrika er enkelt og selvsagt er utvalget enormt. Jeg håper at jeg skal ta dere med til noen vingårder helt utenom det vanlige. Ikke nødvendigvis for vinens skyld, men like mye for de vakre omgivelsene og arkitekturen.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: