Skip to content

Årets siste lunch

03/01/2010

Årets desidert siste lunch, og en av de bedre lunchene forrige år ble inntatt på Boschendal. En liten times kjøretur fra Cape Town – og så havner du i Stellenbosch. Et frodig vindistrikt og fantastisk vakkert område.

Her ligger serverdighetene og opplevelsene

som druer på en klase.

Den største og mest besøkte vingården i Stellenbosch er Boschendal. De har åpent hele året og er kjente for sin store (og noe standariserte og tradisjonelle) buffet-lunch. Hit kommer turister hele året, og bussturene du kan melde deg på har selvsagt et stopp her. Sommerstid er det derimot picnic – og det måtte vi også oppleve! Du ringer eller sender epost for å bestille, du har ikke med deg noe. Alt blir pakket ferdig til deg av kjøkkenpersonellet på Boschendal.

Mine venner fra Arendal; Sissel og Geir Tellefsen, hadde denne julen besøk av Geirs familie. Derfor var vi en hel bønsj som skulle spise lønsj på vingården Boschendal.


Selv med noen medlemmer av familien som dessverre måtte bli «hjemme» var vi 19 stykker på tur på årets siste dag.


Alle norske – og i alderen fra ca 4 – 70 år. Den ene smilte bredere enn den andre – og jeg var et lykkelig ekstramedlem av familien Tellefsen denne dagen.


To og to fikk en kurv plassert ved siden av seg – på en spesiallaget kurvholder i smijern. I den var det alt hva hjertet og ganen behager.

Fordi jeg er vegetarianer, hadde vi gjort dem oppmerksomme på dette i forkant, og min kurv var full av slalater, oster, terter, dressinger, nybakt brød, smør, frukt og grønnsaksblandinger med artige smaker.


De andre hadde sine kurver fulle av spekeskinker, kylling i karry, oster, brød, salater, frukt og dressinger. Vi bestilte champagne utenom, og vin for de som ville ha det. Mineralvann for barna og vann ved siden av i varmen..


Servitøren vår (og de andre) var rimelig unge, vi tippet såvidt fylt atten år. Men, ut fra et open-air kitchen, bar vår unge servitør ut kurv på kurv og flaske på flaske… Under det store treet satt vi i mange og særdeles hyggelige timer. Dekket med hvite duker, deilige store smijernsstoler med gode puter i, barna lekte i vannspreder eller i den store parken – og det var en god stemning over alt rundt oss. Alle hadde god tid, og årets siste frydefulle dag ble akkurat så perfekt som vi alle ønsket oss. Lykken var til å ta og føle på! 2010 kunne bare komme!


Reklamer
4 kommentarer leave one →
 1. anita permalink
  03/01/2010 07:29

  blir fristet
  ser utrolig fint ut der nede
  kos deg vidre og ta masse bilder, det er en fryd å se på.
  klem

 2. 03/01/2010 09:44

  Det såg verkligen trevligt ut. Jag skulle gärna besöka Sydafrika också.

  • 04/01/2010 08:29

   Hei Mats
   Takk for kommentar:) Sør Afrika er virkelig et sted jeg anbefaler reiselystne å dra. 80% av alle som besøker Cape Town kommer tilbake…det må det være en grunn til:)) Håper du har lyst til å følge bloggen – og kanskje får jeg deg inspirert til å dra hit du også en gang!

 3. 06/08/2010 07:53

  Hei
  Elsker Sør-Afrika!!
  Mvh
  Megan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: