Skip to content

Når horisonten brenner

14/01/2010

Skogbrannfaren er stor i Afrika – selvfølgelig! Her er det tørt, og det er stadig skogbranner «over alt.» For oss som ikke er vant til det, så ser det absolutt skummelt ut på kvelden, når himmelen lyser opp av brann…. og det virker som om brannene vokser i vill fart. nærmere og nærmere.

Jeg tok bilde av denne brannen kvelden før, men bildet ble veldig dårlig. Dette bildet er tatt fra bilen morgenen etter. Da hadde brannen vart allerede i tre døgn.Nyttårsaften er det selvfølgelig forbudtd å skyte opp raketter. På grunn av skogbrannfaren.


Slike skogranner slukkes ikke, men det vannes kraftig ned mot husgrenser og boligområder. finbousen som er en nasjonalplante (her må jeg google meg opp på litt fakta en vakker dag) klarer faktisk ikke å leve uten jevnlig nedbrenning av jorden de gror på – for å kunne få riktig jord å gro i… Derfor er man visstnok samtidig litt «glad» for at noen områder brenner blir jeg fortalt. Disse ekstreme co2 forurensingene som skogbranner er, er noe av det mest skadelige for miljøet her nede.

Den største grunnen til skogbranner er sigarettglo. Fra overfulle svarte som sovner i alkoholrusen på grunn av sin egen ulykkelige hverdag.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: