Skip to content

Forførende sushi med 5 stjerners lykke

24/01/2010

Hverdagen blir aldri den samme igjen, etter et besøk på Kitima i Kronendal. For flere hundre år siden handlet boerne (nederlenderne) og drev storstilt sjøfart mellom Cape og Ayutthaya; fortidens hovedsstad av Siam.

Kronendal er fra denne storhetstiden og de vestlige og europeiske bygningsskikker ble adoptert og utført i Cape Town områdene. Flere deler og steder av restauranten inni, har små områder der du kan se malingsstypene, dekoren og fargene som engang var – og hvordan det har blitt restaurert og bevart i sin aller skjønneste prakt. Bevar meg vel; ville min far ha sagt. Det har de klart. I tillegg til å være trendy og moderne i sin sofistikerte form.

Kronendal ligger i Hout Bay, ti minutters kjøring fra Constantiaområdet der jeg «bor» hos mine venner, Sissel og Geir Tellefsen. For å få bord her, er det helt vanlig å vente i tre uker. Alltid fullt, og det er ikke vanskelig å forstå. Maten er usedvanelig god, servicen upåklagelig og

selv vegatarianere som meg går gråtkvalt og fornøyd tilslutt hjem derfra.

Gråtkvalt fordi man bare har lyst til å bestille mer, spise mer, glede seg enda mer over livet.

Før du spiser, er det helt greit med en liten aperitif eller to fra menyen. Over ser du Martini Espresso. Den smakte nydelig og så nydelig ut. Restauranten serverer thai mat, Fine dining, Asian og Sushi. En forrett koster fra R35.- (som er ca 26 kroner) og to retters middag koster fra R140 (ca 110 norske kroner). Kjøkkenet har fem stjerner – og det forteller absolutt alt du trenger å vite.

Lykken er akkurat som forstanden!

Denne aperitifen heter Mojito Sparkling. Trenger ikke være så blond at jeg tror jeg må fortelle deg hva den innholder.

Den smaker friskt og anbefales alle dere med leppestift eller lipgloss i vesken.

En liten Strawberry Daiquiry klarte vi også å få plass til på bordet, der vi satt utendørs og lurte på om livet kunne bli bedre enn dette. Der og da kunne det ikke det. Gode venner, god mat og god drikke og ikke minst artige samtaler rundt bordet. Selv om vi bare var tre personer på vårt bord, er samtalen omtrent alltid i gang om store og små entreprenøriske temaer, om opplevelsene vi hadde hatt tidligere på dagen, om livet generelt – eller så satt vi og var fornøyd med å være stille i oss selv noen øyeblikk. Vi hadde det perfekt – som alltid.


Fordi bartenderen hadde vært raus med brennvinet i Martini Espressoen, måtte vi ha en Chili Chocolate Martini også. Den var sterk, god og absolutt et snertent syn – en helt vanlig torsdags aften. På Kitima kan du sitte innendørs eller utendørs. Valget er ditt. Det er også flere chambre separé, dersom det er det du trenger. I alle størrelser.

Hvert rom har en ipod innstallert.

Slik at du kan stille inn volum, finne en spilleliste du liker og høre på akkurat det du ønsker deg. For du plugger jo selvfølgelig bare din egen til, dersom Kitima ikke har forstått musikksmaken din. Ikke sant?

Jeg spiser detaljer like rått som andre spiser rå fisk og suhi. Det er sjelden at jeg forlater et sted og ikke kan gi en fotografisk og detaljert beskrivelse av absolutt alt som var innen inredning, matrialbruk, menykart, bekledning, toaletter, design og absolutt alt. Det er naturlig for meg – men, på en slik reiseblogg blir en repetisjon av ord ikke det samme som bilder. Innimellom har jeg også tatt ganske få bilder. Fordi det ikke «passet» seg slik.

Jeg spør alltid om lov til å ta bilder, og er forundret over at så mange sier ubetinget ja…

-uten å spørre hva jeg skal gjøre med bildene i etterkant.

Den ubetingede servicen og gjestfriheten som er så merkbar over hele Sør Afrika er så absolutt tilstede også her. Alle drinkene i baren er forresten laget av Heinz Lummer, en tysker med et snev Sør Afrikaner i seg. Han har mikset og kreert kreative nye og kule versjoner av tradisjonelle og internasjonale coctailer og drinkoppskrifter.

Kitima mener selv at de har et sexy og forførende barkart.

Vi bestilte rundt ti retter, hadde ekstremt deilig vin – nok en gang, flere aperitifer, og regningen kom på i underkant 800 norske kroner. For et fem stjerners måltid, med fem-stjerners venner. Sjekk meny og prisene under.

Latterlig billig for seriøs mat.

Med en gang sushi serveres på stettefat og etasjefat blir den enda vakrere, enda bedre og ikke minst det tar enda mindre plass på bordet. Slik at vi kan bestille mer mat, flere retter og mer drikke. Rett og slett genialt. Hvorfor i all vide verden opererer norske restuaranter med så få etasjefat? Akkurat det håper jeg Hellstrøm setter fokus på i sin neste fase av tv-verdenen.


Fortalte jeg forresten at jeg møtte produksjonssjefen til Hellstrøms nye tv-konsept i Sør Afrika?  Lars, konen Elisabeth og deres to skjønne prinsesser har et sabbat år i Cape Town. Lars ble veldig bekymret hver gang Elisabeth og jeg møttes i selskap eller på kafe. Jeg hadde nemlig plantet tanken om å få en kontainer sendt til Norge, med vakre møbler og stæsj fra Afrika til våre ringe boliger i kalde nord. Lars synes de har nok. Elisabeth synes innimellom ikke det…:)


Derfor tenkte jeg at hvis jeg får Elisabeth til å lese denne bloggposten, – jeg har jo tross alt nevnt hennes navn her… og dermed kanskje Lars – så ender etasjefat-tanken min mulig hos Eivind? En litt kompleks strategi, som mulig er enklere å gjennomføre ved å sende en mail til herr Hellstrøm selv. Eller innføre en etasjefatelske-side på Facebook og få mange hundre tusen medlemmer. «For oss som elsker etasjefat».

Kitima har åpent tirsdag til lørdag fra 17:30 til sent.. hva nå enn det betyr. Antakeligvis at du kan sitte der til du er ferdig… På utsiden står helt selvfølgelig en mann og passer på bilen din. Det gjør noen overalt. Til og med på kjøpesentrene. Da er det viktig at du gir TIPS til han som er parkeringsvakt. i hvertfall R10 – og du har helt klart sikkert råd til mer.

Baren stenger 02:00 og kjøkkenet stenger 22:30. Søndager er det åpent fra 12:00 til 15:00. Som alle restauranter og butikker generelt – de tar kort. Fra American , Mastercard, Eurocard, Vis, Diners… Du betaler cash med Rand. Dollar funker ikke..( De må du veksle i en av alle de bankene som finnes, og som er trygge, raske og rene)

Så kjære leser – skal du til Sør Afrika – så bestiller du bord her før avreise. Det tror jeg du ikke vil angre på i ettertid:) Det er også helt normalt å forhåndsbestille bord flere måneder før du skal spise der. Du er et tastetrykk unna å bestille – i tillegg til at jeg har tastet og tastet inn menyen under…. Bare fordi jeg vil at du skal oppleve stedet:)

– ja, jeg er en engel!


Her er hjemmesiden til Kitima. Trykk her.

Slik finner du frem til Kitima:

Kronendal Estate

140 Main Road

Hout Bay

7806 Cape Town

Tlf: 021 790 8004

Bare fordi jeg mener du kan inspireres av en meny – og prisene… her er menyen til Kitima:

MenuDIM SUM

Sie Mai (4)
Traditional steamed dumplings of seasoned minced prawn & pork

R 37.00
Har Gau (4)
Fresh prawns delicately wrapped in clear rice paper – steamed

R 37.00
Scallop Gau (4)
Seasoned diced scallops & prawn wrapped in clear rice paper – steamed

R 42.00
Veggie Gau (4)
A seasoned composition of carrot, water chestnut, pickled Chinese radish, shiitake mushroom and bamboo shoots, delicately wrapped in clear rice paper – steamed

R 35.00
Hoi Shell Nung (4)
Delicately steamed scallops in light soy sauce and crushed garlic

R 38.00
Golden Secrets (4)
A delicious composition of diced prawn and shiitake mushroom, carrots and celery delicately wrapped in clear rice paper – steamed

R 38.00
Pla Nung See Euw
Fresh kingklip fillet steamed with ginger & spring onion topped with a light soy sauce

R 32.00
Gai Ho Salai
A seasoned mix of minced chicken with water chestnut, carrot, Chinese & shiitake mushroom wrapped in seaweed, wok-fried and sliced

R 35.00
Crispy Won Ton (3)
Minced chicken wrapped in our homemade won ton pastry – wok-fried

R 30.00
Potsticker – Geaw Za (3)
Pan fried dumpling with a juicy filling of minced pork, garlic & ginger

R 35.00
Barbecue Pork Bun (2)
Fluffy little buns with a filling of tangy barbecue pork – steamed

R 32.00
SUSHI MENU

Sashimi
Succulent pieces of raw fish delicately sliced (per piece)


Tuna

R 12.00
Salmon

R 12.00
Cape Salmon

R 9.00
Nigiri
Finely cut slices of raw fish, carefully laid on a bed of sushi rice


Tuna

R 15.00
Norwegian Salmon

R 15.00
Cape Salmon

R 12.00
Edi (Prawn)

R 17.00
Tamako (Omelette)

R 10.00
Japanese Salads:


Wakami Salad
Mixed seaweed tossed in traditional Japanese dressing

R 38.00
Seared Tuna Salad
Pepper crusted tuna slices – seared and served on a crunchy salad with wasabi mayonnaise

R 40.00
Maki Rolls
Different fillings, rolled in sushi rice and a layer of seaweed


Fotomaki (4)
Large rice roll wrapped in seaweed, filling of crab stick, salmon, omelette, cucumber, carrot, pickled radish, avocado and Japanese mayonnaise

R 45.00
Vegetable California (8)
“Inside out” roll – sushi rice outer with filling of cucumber, carrot, pickled radish, avocado and Japanese mayonnaise

R 38.00
Salmon California (8)
“Inside out” roll – sushi rice outer with filling of salmon, cucumber, carrot, pickled radish, avocado and Japanese mayonnaise

R 48.00
Tuna & Avocado (8)
“Inside out” roll – sushi rice outer with filling of tuna, avocado and Japanese mayonnaise

R 48.00
Salmon & Avocado (8)
“Inside out” roll – sushi rice outer with filling of salmon, avocado and Japanese mayonnaise

R 48.00
Prawn & Avocado (8)
“Inside out” roll – sushi rice outer with filling of salmon, avocado & Japanese mayonnaise

R 52.00
Cucumber Roll (4)
Large rice roll with cucumber wrap and filling of tuna, salmon, egg, avocado and carrot

R 43.00
Salmon & Avocado Egg Roll (4)
Large rice roll wrapped in a thin omelette layer with filling of seared salmon mixed with carrot, avocado and Japanese mayonnaise

R 45.00
Rainbow Roll (8)
Rice roll with salmon, tuna and avocado outer wrap and filling of tuna, salmon, avocado and Japanese mayonnaise

R 52.00
Chicken Teriyaki (8)
“Inside out” roll – sushi rice outer, with filling of carrot and chicken teriyaki

R 45.00
Spicy Salmon Roll (8)
“Inside out” roll – sushi rice outer, with filling of spicy seared salmon

R 40.00
Spicy Tuna Roll (8)
“Inside out” roll – sushi rice outer, with filling of spicy seared tuna

R 50.00
Salmon Roses (4)
Thinly sliced salmon delicately wrapped around a core of sushi rice topped with Japanese mayonnaise

R 50.00
Hand Rolls
Your choice of filling wrapped into a large seaweed cone, filled with sushi rice (per piece)


Tuna Temaki
Tuna, avocado and Japanese mayonnaise

R 34.00
Salmon Temaki
Salmon, avocado and Japanese mayonnaise

R 34.00
Cape Salmon Temaki
Cape Salmon, avocado and Japanese mayonnaise

R 30.00
Ebi Temaki
Prawn, avocado and Japanese mayonnaise

R 35.00
Crispy Temaki
Crispy duck, cucumber, spring onion and aromatic duck sauce

R 35.00
Fashion Sandwich
Delicate layers of fish, sushi rice and seaweed with Japanese mayonnaise


Salmon & Avocado

R 48.00
Spicy Salmon

R 50.00
Spicy Tuna

R 50.00
SUSHI SET MENU

Deluxe
Selection of:

R 115.00
– 2 Tuna Sashimi, 2 Salmon Sashimi, 2 pieces Tuna & Avocado


– 2 pieces Salmon Avocado, 2 pieces Vegetable California Rolls


– 2 pieces Futomaki Rolls & 2 pieces Salmon Roses


Sashimi Combo
Selection of:

R 160.00
– 4 Tuna Sashimi, 4 Salmon Sashimi


– 2 Tuna Nigiri, 2 Salmon Nigiri


– 4 pieces Tuna & Avo Rolls, 4 pieces Salmon & Avo


Kitima’s Special

R 275.00
– 2 Tuna Sashimi, 2 Salmon Sashimi

– 2 Tuna Nigiri, 2 Salmon Nigiri, 2 Tamako Nigiri


– 2 pieces Salmon Roses, 2 pieces Fotomaki


APPETIZERS

Kitima Starter Platter – for 2
Six varieties of alluring Asian starters: 2 tuna nigiri, 2 salmon nigiri, 2 California rolls, 2 exotic vegetable spring rolls, 2 crispy prawn spring rolls, 2 chicken satays

R 105.00
Jintana Starter Platter – for 1
Four varieties of Asian starters: 2 salmon and avocado maki, 2 chicken teriyaki maki 1 prawn cake and 1 ‘Laughing Buddha’.

R 55.00
Spring Rolls Platter – for 1
Four varieties of spring rolls: 1 Vegetable spring roll, 1 prawn spring roll

R 49.00
Vegetable Spring Rolls (2)
Golden fried crispy vegetable spring rolls served with a delicately flavoured sweet plum sauce

R 20.00
Prawn Spring Rolls (3)
Delicately golden fried prawn spring rolls served with our signature sweet chilli sauce

R 38.00
Cheese Spring Rolls (3)
Golden fried spring rolls filled with mozzarella cheese and served with our signature sweet chilli sauce

R 28.00
Duck Spring Rolls (2)
Golden fried spring rolls filled with slivers of roasted duck, spring onion and carrot, served with our secret aromatic duck sauce

R 38.00
Vietnamese Prawn Spring Rolls (2)
Fresh prawns accompanied with crunchy lettuce, bean sprouts, carrot, sweet basil and rice vermicelli wrapped in rice paper served with peanut sauce and Vietnamese sweet chilli sauce

R 38.00
Chicken Satay – 2 Skewers
Pan-grilled skewers of marinated chicken fillets served with our home-made tangy peanut sauce

R 28.00
Thai Barbecue Pork (Moo Yak) / 2 skewers
Pan-grilled skewers of pork fillets marinated with lemon grass and garlic, served with spicy tamarind sauce

R 28.00
Prawn Cakes (3)
Our chef’s special, golden-fried patê of minced prawn and pork lightly battered in bread crumbs, served with sweet plum sauce

R 45.00
Fish Cakes (3)
Golden fried pâté of minced fish with chopped Thai lime leafs, green beans and a hint of mild curry, served with sweet chilli sauce and crushed roasted peanuts

R 40.00
Chicken Meatballs – 2 Skewers
Golden fried minced chicken meatballs served with sweet chilli sauce

R 28.00
Pork Meatballs – 2 Skewers
Golden fried minced pork meatballs served with sweet chilli sauce

R 28.00
Laughing Buddha (2)
Juicy bites of delicately flavoured diced prawns and coriander with garlic and sprinkles of sesame seeds – wok fried

R 35.00
Salmon Samui
Luscious salmon slivers cured in our Chef’s special marinade of lemon grass, lime leaf, coriander and fresh chilli

R 48.00
Fresh Oysters (medium size)
Served with your choice of traditional condiments or our home-made Thai seafood sauce

R 12.00
SOUP

Hot & Sour Soup
Chinese Szechuan-style soup with kingklip, calamari, shrimp, bamboo shoots, Chinese and shiitake mushrooms, garnished with fresh coriander

R 35.00
Tom Yum Goong
The legendary spicy Thai prawn soup with mushrooms, galangal and lemon grass, garnished with fresh coriander

R 38.00
Tom Yum Talay
Thai spicy seafood soup with mushrooms, galangal and lemon grass, garnished with fresh coriander

R 38.00
Tom Khaa Gai
Spicy broth with chicken, mushrooms and galangal in coconut milk, garnished with fresh coriander

R 35.00
Geang Jurd Woon Sen Gai
Traditionally mild flavoured clear soup of minced chicken, glass noodles, Chinese cabbage, shiitake mushrooms and carrots, garnished with fresh coriander

R 35.00
Tofu and Vegetables Soup
Clear soup of tofu, mixed vegetables and shiitake mushrooms, garnished with fresh coriander

R 32.00
Miso Soup
Traditional Japanese white miso (shiromiso) soup with tofu and spring onion

R 25.00
Won Ton Soup (Swallow a Cloud)
Classic Chinese bouillon with minced pork filled dumplings and pak choi

R 35.00
SALAD

Yum Nua (Beef Salad)
Pan-grilled juicy beef slices tossed with fresh spring onion, onion, tomato and cucumber with a hint of garlic and a tangy-spicy dressing

R 58.00
Lab Gai (Chicken Salad)
Traditional salad of cooked minced chicken tossed with fresh mint, onion and spring onion, dressed with a tantalizing spicy sauce

R 48.00
Yum Wun Sen (Vermicelli Salad)
A composition of glass noodles with minced pork, prawn, onion, celery and tomato dressed with lime juice, garlic and fresh chilli

R 60.00
Phlaa Goong (Prawn Salad)
Crisp shelled prawns tossed with fresh lemon grass, mint, garlic, chillies, roasted chilli paste and splashes of zesty lemon juice

R 69.00
Lab Pla (Fish Salad)
Crispy kingklip slivers tossed with fresh coriander, spring onions, onions, garlic and ground chilli, splashed with zesty lemon juice

R 60.00
Lab Ped (Duck Salad)
Minced crispy duck tossed with fresh onion and spring onion, dry chilli and fresh coriander, splashed with zesty lemon juice

R 65.00
SEAFOOD

Kitima’s Prawn Basket
Succulent prawns, shelled and stir-fried with cashew nuts, onion, carrot, mushrooms and water chestnut nestled in a crispy potato basket

R 89.00
Sweet & Sour Prawns
Succulent prawns, shelled and stir-fried, served in our home-made sweet and sour sauce with onion, pineapple, cucumber and sweet peppers

R 85.00
Szechuan Prawns
Succulent prawns, shelled and stir-fried in a piquant Chinese Szechuan sauce with onion, carrot, sweet peppers, mushrooms, spring onion and a hint of garlic

R 85.00
China Town Prawns (3)
Shelled heads-on tiger prawns wok- fried in delicious yellow curry sauce with roasted chilli and sweet peppers, coconut milk, celery, eggs and spring onion

R 170.00
Tamarind Prawns (3)
Decadent giant tiger prawns, shelled, heads-on wok fried and topped with a sweet- tangy tamarind sauce and a hint of chilli

R 190.00
Chu Chee Prawns (3)
The Chef’s choice: Thai-style decadent giant tiger prawns, shelled, heads-on wok-fried and toped with a piquant- creamy red curry sauce

R 190.00
Pla Lard Prik
Marinated fillets of fresh kingklip in light batter golden-fried to perfection, topped with our tangy homemade sweet chilli sauce

R 85.00
Pla Nueng Ma Nao (Kingklip / Salmon)
A Thai delight: Delicately steamed fillets of fresh kingklip on Chinese cabbage with fresh chilli and lime sauce infused with a hint of garlic and ginger

R 88.00 / R 105.00
Salmon Pa Nang
Pan-fried fillets of Norwegian salmon accompanied with delicately cooked pear, served on a rich, creamy red curry sauce (mild)

R 95.00
Fish Cha Cha
Fillet of fresh fish of the day in light batter, topped with a tantalizing oriental sauce with onion, sweet pepper, lime leaf, garlic, rhizome root and fresh green peppercorns

R 85.00
Fish Shanghai
Steamed fillet of fresh fish of the day served in a light Chinese soy sauce with spring onion and ginger

R 85.00
Scallops Kra Prao
Flash-fried scallops with a mix of green beans, sweet peppers, onion, basil and a hint of fresh chilli & garlic

R 98.00
Scallops Szechuan
Flash-fried scallops in a piquant Chinese Szechuan sauce with onion, and carrot, sweet pepper, mushroom, spring onion and a hint of garlic

R 98.00
Haw Mok Talay – Seafood Parcel
Delicately flavoured steamed seafood curry terrine of fish, prawn & calamari on a bed of cabbage with coconut milk, egg, chilli paste & sweet basil

R 85.00
Phad Chaa Talay
Mixed seafood wok-fried with spicy Thai herbs, rhizome (Chinese ginger), carrot, baby marrow, sweet peppers, Thai lime leaf & garlic

R 85.00
Fish of the Day
Please ask your waitron for details

SQ
POULTRY

Aromatic Crispy Duck
Crispy deep-fried duck accompanied by home-made pancakes, sliced spring onions, carrot and cucumber with our secret homemade sauce. An exceptional taste experience

R 105.00
Happy Duck
Seared duck breast on glazed apple and sweet-tangy tamarind sauce served with wok-fried seasonal vegetables

R 105.00
Roast Duck a la China Town
Slow roasted marinated half duck de-boned and sliced, served on a bed of crispy rice vermicelli, served with our homemade Chinese duck sauce

R 98.00
Kitima Duck a L’orange
Golden-fried half duck de-boned and sliced, served with our chef’s zesty orange sauce

R 98.00
Sweet & Sour Chicken
Wok-fried juicy chicken fillets with fresh pineapple, cucumber, onion & sweet peppers in our homemade sweet & sour sauce

R 65.00
Kitima’s Chicken Breast
Wok-fried juicy chicken fillets with cashew nuts, onion, carrots & water chestnut nestled in a crispy potato basket

R 68.00
Sweet & Sour Chicken
Wok-fried juicy chicken fillets with cashew nuts, onion, carrots & water chestnut nestled in a crispy potato basket

R 68.00
Paad Ka Phrao Gai – Chicken Basil
Wok-fried minced chicken with a mix of green beans, sweet peppers, onion, basil and a hint of fresh chilli & garlic

R 65.00
Chicken Teriyaki – 2 Skewers
Marinated chicken cubes in Teriyaki sauce with stir-fried seasonal vegetables

R 68.00
MEATS

Kitima’s Wok – Beef or Pork / Ostrich
Choice of marinated slices of beef sirloin, ostrich or pork fillet, flash-fried with carrots, Green beans, peas, mushrooms and oyster sauce, served on a sizzling hot plate

R 80.00 / R 95.00
Nua Nam Mun Hoy (Beef with Oyster Sauce)
Stir-fried slices of tender beef sirloin in oyster sauce with onion, garlic, sweet pepper, mushrooms and carrot

R 75.00
Paad Ka Phrao (Beef / Ostrich with basil and chilli)
Stir-fried minced chicken with a mix of green beans, onion, sweet basil, sweet peppers and a hint of fresh chilli and garlic

R 75.00 / R 90.00
Nua Pi Roed (Angry Beef)
Wok-fried slices of tender beef sirloin mixed with a blend of Thai herbs sautéed vegetables, garlic, fresh chilli & lemon grass

R 75.00
Korean Beef
Wok-fried slices of tender beef sirloin marinated in soy sauce, Chinese whisky & ground sesame seeds

R 75.00
Pad Phed Moo
Slices of juicy pork fillet wok-fried with red curry paste, baby marrow, green beans, bamboo shoots, carrot & rhizome (Chinese ginger)

R 70.00
Sweet & Sour Pork
Lightly dusted slices of pork fillet wok-fried with fresh pineapple, cucumber, carrot & sweet peppers in our homemade sweet & sour sauce

R 70.00
Phad Chaa (Ostrich / Beef with Lemon Grass)
Choice of marinated slices of ostrich fillet or beef sirloin wok-fried with the chef’s tantalizing selection of Thai herbs, lemon grass, green beans, rhizome root (Chinese ginger) & garlic

R 80.00 / R 95.00
Nok Phad Prik Thai (Ostrich with Green Peppercorns)
Wok-fried slices of marinated ostrich fillet with baby marrow, green beans, carrot & sliced bamboo shoots, exotic flavoured with Thai lime leaf, curry paste, fresh chilli & rhizome root (Chinese ginger), green peppercorns and a dash of coconut milk

R 80.00 / R 95.00
CURRIES

Gaeng Phed / Kaew Wan Talay (Red or Green Seafood Curry)
The traditional Thai curry of prawns, fish and calamari in coconut milk accompanied with baby marrow, carrot and peas
(plus bamboo shoots with the red curry)

R 85.00
Gaeng Phed / Kaew Wan Gai (Red or Green Chicken Curry)
Tender strips of chicken breast gently cooked in a red or green curry, coconut milk, selected Thai herbs and spices with carrots, baby marrow and green peas

R 68.00
Gaeng Massaman (Chicken or Beef Peanut Curry)
Tender pieces of chicken thigh or beef chunks gently cooked in coconut milk with peanut curry paste, potatoes, onion & roasted peanuts (prepared one day in advance to bring out the full flavour of the stew)

R 68.00 / R 70.00
Gaeng Pa Gai (Wild Chicken Curry)
An exotic dish of gently sautéed wild-spiced chicken fillet strips, with baby marrow, green beans, baby corn, mushroom, Chinese ginger and peas (clear curry)

R 68.00
Gaeng Phed Ped (Red Duck Curry)
Juicy slices of de-boned roast duck breast delicately cooked in coconut milk, sensuously flavoured with red curry paste, tomato, bamboo shoots and pineapple

R 80.00
Pha Nang Ped Sai Lychee (Lychee Duck Curry)
Juicy slices of de-boned roast duck breast with fragrant lychees in a creamy mild red curry sauce

R 85.00
VEGETABLES

Green / Red Vegetable Curry
A variety of seasonal vegetable delicately cooked with coconut milk in a red or green curry from various Thai herbs and spices

R 55.00
Paad Pak Rum
A variety of seasonal vegetables stir-fried with garlic and oyster sauce

R 52.00
Sweet & Sour Vegetable and Tofu
Stir-fried mixture of seasonal vegetables, tofu and pineapple served with our home-made sweet and sour sauce

R 52.00
Pad Ka Phrao Pak
Stir-fried seasonal vegetables and tofu with fresh chilli and sweet basil

R 52.00
Tofu Nam Dang
Deep-fried tofu pieces and cooked seasonal vegetables topped with Chinese-style red sauce and shiitake mushrooms

R 55.00
Kitima’s Mushroom Basket
Fresh mushrooms wok-fried with cashew nuts, onion, carrots and water chestnut nestled in a crispy potato basket

R 58.00
Pak Choi
Flash fried with light soy sauce and garlic

R 55.00
RICE

Steamed Rice

R 12.00
Egg Fried Rice

R 18.00
Vegetable Fried Rice
Stir-fried mixed vegetables and rice

R 25.00
Prawn Fried Rice
Wok-fried mixed vegetables and rice with prawns

R 49.00
Pineapple Fried Rice
Wok-fried fresh pineapple pieces and rice with bacon, shrimps, raisins and eggs. Traditionally served in a fresh pineapple

R 60.00
NOODLES

Paad Thai Gai
Classical Thai-style stir-fried rice noodles with chicken, egg and spring onions, Bean sprouts, sweet radish, crushed peanuts and tamarind sauce, served with fresh bean sprouts and lemon

R 62.00
Paad Thai Goong
Classical Thai-style stir-fried rice noodles with prawn, egg and spring onions, bean sprouts, sweet radish, crushed peanuts and tamarind sauce, served with fresh bean sprouts and lemon

R 70.00
Paad Thai Pak
Classical Thai-style stir-fried rice noodles with mixed seasonal vegetables, bean sprouts, sweet radish, spring onion, crushed peanuts and tamarind sauce, served with fresh bean sprouts and lemon

R 55.00
Chicken Chow Mein
Chinese-style stir-fried egg noodles with chicken and mixed seasonal vegetables, shiitake mushrooms and bean sprouts

R 60.00
Singapore Noodles
Rice vermicelli stir-fried with shrimp, chicken, onion, sweet peppers and bean sprouts with sprinkle of curry powder, topped with sliced omelette and sesame seeds

R 65.00
Pad See Iew
Traditional Thai-style rice noodles with chicken or pork, wok-fried in a dark sweet soy sauce with cauliflower, broccoli, cabbage & egg

R 62.00
Paad Kee Mow Gai (Chicken) or Nua (Beef)
Traditional Thai-style rice noodles with chicken or beef, wok-fried with bamboo shoots, carrots, sweet peppers, green beans, fresh garlic, chilli and Chinese ginger. Served on a bed of crispy lettuce

R 60.00 / R 65.00
Plain Egg Noodles

R 13.00
DESSERTS

Crème Brûlée
With a hint of lemon grass

R 40.00
Kitima’s Crêpe Suzette
Served with vanilla ice cream

R 45.00
Classic Bread & Butter Pudding
Served with vanilla custard

R 35.00
Dark Chocolate Chilli Mousse
Made from “Lindt” Chocolate with a naughty hint of chilli

R 40.00
Raya Rolls
Hot “Lindt” chocolate spring rolls served with vanilla ice cream

R 38.00
Pear Helena
Pear, vanilla Ice Cream topped with home-made “Lindt” chocolate sauce

R 42.00
Paradise Island
A selection of fresh seasonal fruits served with a scoop of sorbet

R 35.00
Deep-Fried Banana
The Chef’s special – served with vanilla or chocolate ice cream

R 35.00
Fruit Wrap
Seasonal fruits wrapped in golden crispy pastry – served hot with vanilla ice cream and strawberry coulis

R 38.00
Kluay Buat Chi
Banana cooked in sweet coconut milk

R 28.00
Lychees in Syrup
Traditionally topped with crushed ice

R 28.00
Rambutan in Syrup
Traditionally topped with crushed ice

R 28.00
Sorbet (2 scoops)
Lemon, Lychee, Passion Fruit

R 28.00
“Gelato” Italian Ice Cream (2 scoops)
Vanilla : Strawberry : Dark Chocolate : Cappuccino : Cream Caramel

R 28.00
Additional Lindt Hot Chocolate Sauce

R 10.00

R 10.00 Additional Strawberry Coulis

Håper du ble sulten nå!!!!!

Reklamer
One Comment leave one →
  1. Sissel permalink
    25/01/2010 08:41

    ummmm. Gleder meg til å gjøre det igjen. Nam nam…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: