Skip to content

Geiter verdt å elske – Fairview

16/01/2011

Dersom du er i Cape Town i litt over gjennomsnittlig ferietid, og er ferdig med de nødvendige «må se og gjøre» tingene (kommer egen bloggpost om hva du «må» gjøre når du er her senere til uken), så er Fairview et egnet sted å droppe innom. I et par hundre år har de dyrket vin, og etterhvert ble geiter hovedattraksjonen.


Slik er historien: Charles Back kommer fra Litauen til Sør Afrika i 1902 og åpner et slakteri.Etter å ha lagt seg opp litt penger, kjøper han Fairview i 1937. Da kostet en flaske vin 3 Rand (ca 2 kroner). I 1974 lages en Spice-route (smakstur – ikke helt ufamiliært med en annen kjent turanbefaling – the wine-route.

I 1960 plantes det Shiraz-druer på farmen, og i 1978 utvider Fairview selve gårdsdriften. Sønnen Charles den andre er nå med på laget. Sør-Afrikas aller første vinauksjon skjer på Fairview, og i 1981 kommer far og sønn på den fantastiske ideen – vi bygger et tårn for geiter. (Se slideshowet under.)

De finner etterhvert ut at de skal melke geitene, og starter produksjon av all mulig ost av geitemelk og noen blandingsoster. (Kumelk og geitemelk). For en ostoholiker som meg, er ostesmaking en smak av himmelen! Det kostet 12 Rand (ca 10 norske kroner, å gå fra ostefat til ostefat – smake enda en ny variant chevre, eller geitefeta.)

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Som du kan se på bildene, så er det god plass inne og ute – og det er rimelig for mat og drikke. Tre flasker hvitvin – 90 rand.. Pavlovaen til dessert: 40 rand. Den var gigantisk! Til hovedrett hadde jeg osteplatter.( 60 Rand – 8 ulike oster. Du kunne også på eget krysse-av-skjema velge mange flere oster om du ville.) Kjøp med deg noen oster. En brie koster under ti kroner. Til å bli himmelfallen av!

NB: Legg merke til epleskivene nederst… For å forstå størrelsen på Pavlovaen;)

Bikers har automatisk egen rabatt (se bilder) og siden Fairview tenker helse også, så er det tydelig forklart hva slags søppelmat de ikke serverer til barna.

Fairview har vunnet priser for flere av ostene, vin og kaffeproduksjonen sin. Som norsk turist er det lett å bli fjetret av prisnivået her, samt kvaliteten på råvarer, tilberedelse og profesjonalitet. Vi var ti personer som spiste pastaer, oster, wraps, biff, kreps og masse grønt, pavlova, brus, flere flasker vin, vann og kaffe en masse – så betalte vi ca 650 Rand. Til sammen.

Barna lekte ute og inne, kikket i karpedammen, vinket til geitene, løp i parken og steder er like bra for familien på tur, som på en voksen tur. I den flotte vinsmakingsdelen og butikken, går du som overfornevnt på ostesmaking og gjerne winetasting. Winetasting koster 25 Rand, for 6 viner, og 50 Rand for Grand tasting.

Velbekomme og god tur!

Her er kart.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: